top of page

Zeytinyağında Polifenol Değeri Neden Önemli?

Polifenoller bazı meyvelerde, bilhassa da zeytinyağında bulunan, antioksidan özelliği taşıyan doğal kimyevi bileşiklerdir. Bu özelliği sayesinde zeytinyağında bulunan polifenol, hücreleri yeniler. Kalp-damar sistemini onarıcı etkisi vardır. İltihaplanma problemlerine neden olan reaktif oksijen türlerini azaltır.


Zeytinyağında polifenollerin yüksek oranda bulunması zeytinin cinsi, zeytinliğin konumu, hasat zamanı ve en önemlisi de zeytinyağının üretim koşulları gibi değişkenlere bağlıdır. 120-130 mg/l ve üzeri polifenole sahip zeytinyağları polifenol bakımından tatmin edici sayılabilir. Polifenol değeri yükseldikçe zeytinyağının yakıcılığı ve acımsı tadı artar. Bu nedenle çok yüksek polifenol değerine sahip zeytinyağları yemek veya salatalarda tüketmek yerine, ilaç niyetine sek içmek amacıyla tercih edilebilir.


Büyük bir özenle üretilen Anadolu Mahsul naturel sızma zeytinyağının 2020 Kasım hasadı analiz sonuçlarına göre polifenol değeri 207 mg/l olarak ölçüldü. Bu bizim için çok ideal bir rakam. Çünkü sağlığımıza faydası bakımından oldukça iyi bir değer olmasının yanı sıra, günlük kullaınımı zorlaştıracak düzeyde çok yüksek de değil. Polifenol değeri çok yüksek olduğunda hem fiyat iyice artıyor, hem de keskin ve acımsı tadından dolayı zeytinyağının günlük kullanımı zorlaşıyor.


Anadolu Mahsul naturel sızma zeytinyağını sabahları en azından bir çorba kaşığı içmenizi ve aile fertlerine içirmenizi tavsiye ederiz. Bu sayede hücre yenileyici, kalp-damar sistemimizi onarıcı ve iltihaplanmayı önleyici polifenollerden düzenli olarak faydalanmış olursunuz. Aynı zamanda taze çimen ve hafif domates kokulu aromatik özelliğiyle damaklarınızda bırakacağı muhteşem tattan eminiz. Tüm yemeklerinizde afiyetle tüketebilirsiniz.

Comments


bottom of page